Interaktcontour

Als betaald werken niet meer lukt, ben je opnieuw aan zet. Je wilt overdag iets zinvols doen. Iets om handen hebben. Voor de een betekent dit vooral creatief bezig zijn. De ander wil liever nieuwe dingen leren of sporten. Wat past bij jou en waar kun je dat doen?

Medewerkers van InteraktContour helpen je met zinvolle invulling van je dag. Zodat je wereld weer wat groter wordt. Een plek waar je regelmatig naar toe gaat, waar je lotgenoten ontmoet. En op de dagen dat jij van huis bent, komt je mantelzorger ook even aan de eigen dingen toe.

 

Kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreek je met je begeleider wat je wensen en mogelijkheden zijn. Samen kijk je welke activiteiten je helpen om je doelen te bereiken. Voor de een is dat het ontwikkelen van de motorische vaardigheden door creatief aan de slag te gaan met kwast en verf, voor de ander is weer fit & vitaal worden door sporten een belangrijk onderdeel van de dag.

In de buurt

Waar de dagbesteding plaatsvindt, is afhankelijk van waar je woont. InteraktContour werkt vaak samen met andere zorgaanbieders. We maken bijvoorbeeld gebruik van gemeenschappelijke ruimtes of we werken samen aan opdrachten van andere organisaties. Uiteraard zijn hier de benodigde voorzieningen aanwezig voor goede verzorging en begeleiding. Bijvoorbeeld wanneer je tussendoor even wilt rusten. Ook zijn de ruimtes prikkelarm en rolstoelvriendelijk.

Deskundige begeleiding

Bij de dagbesteding staat voorop dat je zo veel mogelijk zelf doet. Deskundige vrijwilligers helpen je hierbij graag op weg. Er is ook altijd een professionele begeleider in de buurt. Die bewaakt of alles goed verloopt en of iedereen voldoende zorg en aandacht krijgt. Je spreekt regelmatig met je begeleider over hoe het gaat en over de doelen die je wilt bereiken.

Vervoer

Heb je hulp nodig om bij de dagbesteding te komen? Bijvoorbeeld omdat je niet met eigen vervoer kunt of omdat er niet altijd iemand in de buurt is die je kan brengen? Dan kunnen we je leren om zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met MEE. Is ook het reizen met het openbaar vervoer niet haalbaar, dan kun je gebruik maken van speciaal vervoer. Je hebt hier dan wel een indicatie voor nodig. In sommige gemeenten wordt het vervoer door vrijwilligersorganisaties gedaan. Deze vragen dan een eigen bijdrage.

 

#